Previous slide
Next slide

Cele mai bune, Ingrediente. Locale. La tine în farfurie.

„Stilul de gătit contează mai puțin, trebuie să ne adaptam la ingredientele locale”
Mauro Colagreco, Mirazur
Coordonator World Culinary Council Relais & Chateaux


Direcția gastronomică de la L’Atelier pornește de la cele mai bune ingrediente locale. Este un proces continuu în care ne străduim să dezvoltăm relații cu producători, fermieri, pescari și să construim relații pe termen lung. Aceasta este misiunea noastră, momentan suntem la început de drum.

Ce fel de bucătărie avem la L’Atelier? Vei descoperi un mix de influențe din bucătăria românească, experiențele Chefilor noștri, amintiri și idei apărute în urma unor călătorii culinare. Totul pleacă de la ingredient. Ne folosim creativitatea și tehnicile de gătit plecând de la cele mai bune produse pe care le avem la dispoziție.

Bine ai venit la L’Atelier!

Alex, Vlad și Echipa

Vlad Padurescu
Head Chef

Originar din Galați, Vlad Pădurescu a urmat școala de bucătari Dieffe din Valdobiadenne, Italia. Aici a avut pentru prima dată ocazia de a lucra într-un restaurant cu stele Michelin, la Feva în Castelfranco.

A urmat o perioada de stagii și opriri prin diferite bucătarii ale lumii. În 2016 a ajuns în echipa lui Heston Blumhental de la Hinds Head în Bray în calitate de Chef de partie.

Următoarea oprire a fost la Faviken (2*), unde Vlad a participat la un stagiu de 3 luni. Revenit în Romania a acceptat provocarea lui Alex Iacob și postul de Head Chef la Maison des Chefs.

Începând din martie 2023, Vlad Pădurescu este Head Chef la L’Atelier Relais & Chateaux.

Alex Iacob
Group Executive Chef

Originar din Iași, Alex Iacob și-a început călătoria gastronomică în Austria, în Mautendorf, unde a lucrat aproape 2 ani și jumătate, într-un hotel de 4 stele. A urmat o oprire în Berlin cu stagii la Dos Pallilos și Sauvage, unde a intrat prima data în contact cu bucătăria paleolitică.

În 2013 Alex a ajuns la Basque Culinary Center unde a absolvit cu brio un master de bucătărie avangardistă. Perioadă în care a avut parte și de practica la Mugaritz.

Revenit in Romania Alex s-a inscris la emisiunea-concurs Top Chef, unde a trecut de casting și a ajuns în concurs, pe care l-a și câștigat.

Imediat după concurs a primit o ofertă de lucru la Domeniul Manasia. „Acolo aveam grădină și un grădinar și eram fascinat că puneam o sămânță în pământ și ieșea o sfeclă frumoasă pe care mai apoi, aveam onoarea să o gătesc; o găteam cu foarte mare grijă și îi exploatăm la maximum calitățile. Cred că de atunci mi s-a părut extraordinar să poți face totul cu produse locale, cât mai aproape de casă. Tot atunci am început să caut furnizori. Așa am cunoscut un producător local, la Piața Domenii și de atunci am rămas în legătură până în ziua de azi”. Îl regășiți pe nea Tavi în meniul de la L’Atelier.